Interview

Williams letselschadezaak liep acht jaar. Hoe heeft hij dat traject ervaren?
Williams letselschadezaak liep acht jaar. Hoe heeft hij dat traject ervaren?

Stel je voor; je stapt op de racefiets en besluit een flinke ronde van 65 kilometer te gaan fietsen. Heerlijk, ontspannen, er even tussenuit. Van het een op het andere moment word je aangereden en weet je niet meer wat er is gebeurd. Het overkwam William Jacobs ruim 8 jaar geleden.

Voor het ongeval

William was de kostwinner in het gezin; hij werkte voor een ingenieursbureau in Oosterhout als projectleider en maakte de meeste uren binnen het gezin. Naast zijn werk had hij een webshop in fietskleding en was hij regelmatig op pad met zijn racefiets.

Het ongeluk

Het is zaterdag 31 oktober 2015. William is nog maar net op pad met zijn racefiets als hij in Zevenbergen wordt geschept door een auto. Direct is het flink mis. William raakt buiten bewustzijn. Met de nodige sirenes en zwaailichten wordt William naar de traumakamer van het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht en daar later opgenomen.

Het ongeval heeft een flinke impact gehad op jou en het gezin, hoe gaat het nu met je?

“Het lichamelijke letsel is hersteld, maar ik heb ook hersenletsel aan het ongeval overgehouden. In het begin vergat ik veel. Hele simpele dingen zoals voor het stoplicht staan en niet weten of het nu groen is voor de rijbaan naast je of voor je, vergeten op welke polikliniek je je moet melden, vergeten hoe je bent binnengekomen, etc. Vooral de eerste twee jaar na het ongeluk waren zwaar. Een hoop boosheid, stress en frustraties. Door middel van revalidatie bij Revant leerde ik mee om te gaan en het ongeval te verwerken.”

Samen met zijn vrouw en kinderen heeft William het ongeval een plaats kunnen geven. “De kinderen weten niet beter dan dat ik altijd thuis ben. Ook familie en vrienden respecteren de gewijzigde situatie en op een feestje wordt er nog wel eens de draak mee gestoken. In meer of mindere mate zijn wij als gezin samen over het ongeval heen gegroeid.”

Omdat William thuis kwam te zitten heeft zijn vrouw een carrièregroei doorgemaakt en heeft nu een topbaan. “Zij is nu de kostwinner in het gezin.”

Jouw letselschadezaak is na acht jaar volledig afgerond. Hoe heb je dat traject ervaren?

“Na het ongeval stond mijn leven op zijn kop. Na een tijdje bleek ook dat het financiële plaatje er heel anders uit kwam te zien. Ik verloor mijn baan en auto van de zaak en bouwde geen pensioen meer op. Omdat het carrièreverloop bij mijn werkgever al was uitgestippeld kon ik inzichtelijk maken hoe mijn salaris en carrière zich verder ontwikkeld zouden hebben. Dit moest gecompenseerd worden”

Toch heeft de zaak 8 jaar gelopen? “Dat klopt. Toen er een medische eindsituatie was bereikt heb ik meerdere medische onderzoeken gehad om het letsel en de beperkingen in kaart te laten brengen. Dat hele traject duurde een paar jaar. Vervolgens moest de financiële schade uitgerekend worden door een rekenkundige. Dat traject verloopt niet zonder discussies.”

“Ik vond het erg frustrerend dat alles zo lang moest duren. Ik heb samen met mijn advocaat moeten vechten om te krijgen waar ik recht op heb. Een langslepende letselschadeprocedure drukt zwaar op je. Ik ben blij dat de zaak eindelijk is afgerond.”

Daniëlle heeft jou bijgestaan in de letselschadeprocedure. Hoe heb je haar hulp ervaren?

 “Er was direct een klik met Daniëlle. Ze is heel kundig en kan zich goed inleven in de cliënt. Ze is professioneel, duidelijk en ze legt helder uit wat je van de procedure kan verwachten. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor alle inspanningen die zij heeft verricht en erg tevreden over het eindresultaat.”

Antwoord op al jouw vragen
1