Kosten

"In de meeste gevallen worden onze kosten door de aansprakelijke partij vergoed. Dan hoef jij ons dus niet te betalen."

Eerste kennismaking is altijd gratis

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Dit kan een telefonisch gesprek zijn of een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Wij zullen bespreken wat er is gebeurd, welke schadeposten er zijn en of jij een haalbare zaak hebt. Als dat het geval is en jij een goed gevoel hebt bij ons kantoor gaan wij met jouw zaak aan de slag. Wij maken dan duidelijke afspraken zodat jij weet waar je aan toe bent.

De aansprakelijke partij betaalt

Als komt vast te staan dat de andere partij aansprakelijk is moet de aansprakelijke partij jouw schade vergoeden. Onze kosten maken onderdeel uit van jouw schade. Dat betekent dat onze kosten door de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij worden betaald. Wij sturen onze nota’s in dat geval rechtstreeks naar de aansprakelijke partij. Jij hoeft als slachtoffer dan niets voor jouw letselschade advocaat te betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Misschien heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Je kunt je dan laten bijstaan door een medewerker van de rechtsbijstandverzekering. Maar als de andere partij aansprakelijk is kun je er ook voor kiezen om de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde letselschade advocaat. Onze kosten worden dan door de aansprakelijke partij betaald.

Als het nodig is om naar de rechter te gaan heb jij het recht om zelf een advocaat te kiezen. Dit heet het recht op vrije advocaatkeuze. Het voordeel hiervan is dat jij een gespecialiseerde letselschade advocaat kunt inschakelen. Wij kunnen met de rechtsbijstandverzekeraar vaak goede afspraken maken over de kosten.

Second opinion

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de behandeling van jouw zaak door jouw huidige belangenbehartiger. Loopt het contact niet prettig of heb je twijfels over de expertise van de belangenbehartiger? Of over de hoogte van de aangeboden schadevergoeding? Dan kunnen wij voor jou een second opinion uitbrengen.

Wij beoordelen dan of de zaak goed loopt en of de schadevergoeding op de juiste wijze is vastgesteld. Wij geven jou een onafhankelijk advies. Daarna kun jij eventueel overstappen en jouw zaak verder door ons laten behandelen.

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt en niet tevreden bent over de manier waarop de zaak door de rechtsbijstandverzekeraar wordt behandeld, kun je op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar een second opinion aanvragen bij een advocaat naar keuze.  

Heb je een vraag?

Neem contact op voor gratis advies over de mogelijkheden. 

Wij helpen je graag!

Kantoor

DM Letselschade

Zuidzijde Haven 39A

4611 HC Bergen op Zoom

Telefoon

06-83994056

(Daniëlle van Gastel)

06-14531042

(Margot de Wit-Jansen)