Tips na een arbeidsongeval

Tips na een arbeidsongeval
Tips na een arbeidsongeval

Tips na een arbeidsongeval

Je werkt al jaren met veel plezier bij jouw werkgever, het werk wat je doet is leuk en je hebt goed contact met jouw collega’s. Geen vuiltje aan de lucht maar dan opeens glijd je uit over een natte vloer of struikel je over een losliggende kabel. Je hebt daarbij vervelend letsel opgelopen en vraagt je af, wat moet ik nu doen?

In deze blog geven wij je vijf korte maar nuttige tips, zodat je direct na het arbeidsongeval weet wat verstandig is om te doen.

Tip 1: Meld zo snel mogelijk bij jouw werkgever dat je een ongeluk hebt gehad

Vaak weet je werkgever al van het ongeluk, maar dat is niet altijd zo. Hoe spannend het ook is, vertel zo snel mogelijk aan jouw leidinggevende of manager dat je een ongeluk tijdens werktijd hebt gehad. Zo kan jouw werkgever een ongevalsrapport opstellen en de aansprakelijkheidsverzekeraar op de hoogte brengen. Als er sprake is van een ernstig arbeidsongeval met een ziekenhuisopname en/of blijvend letsel tot gevolg of van een dodelijke afloop dan moet de werkgever ook de Nederlandse Arbeidsinspectie informeren.

Tip 2: Neem direct contact op met je huisarts of andere medische zorgverlener

Je bent natuurlijk niet verplicht om medische hulp in te schakelen, maar verstandig is het wel. Niet alleen omdat je mogelijk medische verzorging nodig hebt, maar ook voor het verzamelen van bewijsmateriaal. De huisarts en de zorgverleners op de huisartsenpost of spoedeisende hulp zullen noteren wat jouw letsel is en welke klachten jij hebt. Dat is handig omdat jouw medisch dossier op een later moment kan worden opgevraagd zodat het als bewijsmiddel kan worden gebruikt.

Tip 3: Wees niet bang voor de reactie van jouw werkgever

Het is logisch dat je het spannend vindt om jouw werkgever aansprakelijk te stellen. Maar dat is wel de manier waarop jij jouw recht op een schadevergoeding veilig stelt. Onze werkwijze is dat wij in overleg met jou vóór het versturen van de aansprakelijkstelling contact opnemen met jouw werkgever en uitleggen waarom jij hebt besloten jouw werkgever aansprakelijk te stellen. De meeste werkgevers waarderen dat en tonen ook begrip voor jouw keuze. Meestal blijft de prettige werkrelatie tussen jou en jouw werkgever gewoon behouden!

Tip 4: Houd de kosten bij

Jouw werkgever moet de schade vergoeden die jij door het ongeluk lijdt. Je kunt denken aan medische kosten, zoals jouw eigen risico of de rekening van de fysiotherapeut. Ook reis- en parkeerkosten komen voor vergoeding in aanmerking. Er zijn behoorlijk wat schadeposten te bedenken. Lees op onze website meer over het letselschadetraject en de meest voorkomende schadeposten.

Onze tip aan jou is om vanaf het begin goed bij te houden welke kosten je maakt. Het lijkt in het begin misschien dat het om kleine bedragen gaat, maar uiteindelijk kunnen de kosten toch flink oplopen.

Tip 5: Schakel de hulp van een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in

Het is belangrijk dat jij je kunt richten op jouw herstel en je je niet hoeft bezig te houden met juridische vraagstukken. Schakel daarom een gespecialiseerde letselschadeadvocaat in voor nou de (juridische) afwikkeling uit handen neemt en ervoor zorgt dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Meer weten?

Is jou een arbeidsongeval overkomen en wil je weten of jij jouw schade vergoed kunt krijgen? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis advies over de mogelijkheden.

 

Antwoord op al jouw vragen
1